Figlo, an InvestCloud company (mei 2010 - heden)
Figlo Werkervaring als Senior Software Engineer, Team Lead en Scrum Master bij
Figlo, an InvestCloud company (Capelle aan den IJssel)
Persoonlijke financiŽle planningssoftware.

Periode oktober 2015 - heden
Rol Team Lead
Werkzaamheden ...
Trefwoorden ...

Periode maart 2014 - september 2021
Rol Scrum Master
Werkzaamheden ...
Trefwoorden ...

Periode mei 2010 - heden
Rol Senior Software Engineer
Werkzaamheden Tot 2016 heb ik, naast het maken van nieuwe features en bug fixes, veel gedaan aan refactoring. Binnen de mogelijkheden van de bestaande code base heb ik het mogelijk gemaakt om de Silverlight GUI dynamisch te genereren door middel van configuratie. Dit zorgde niet alleen voor een aanzienlijke reductie van de GUI-code. Hierdoor werd het ook mogelijk om de GUI eenvoudig aan te passen voor verschillende landen en organisaties.
Vanaf 2016 ben ik veel bezig met de ontwikkeling van nieuwe HTML5 applicaties, waarvoor we deels een nieuwe Web API opzetten voor de bestaande business layer. Taken bij deze rol zijn o.a. het implementeren, documenteren, mergen van code, code reviews, onderhoud ontwikkelstraat, tech support.
Trefwoorden Microsoft Visual Studio 2017, .NET 4.5, Microsoft Azure, SQL Server 2008, C#, Silverlight 5, Microsoft Surface, WPF, Microsoft Expression Blend 4, XAML, web services, LINQ, UML, EA, Scrum, GUI, unit- en integratietesten, TFS, Web API, Angular, JavaScript, CSS, Bootstrap

Priva (oktober 2005 - april 2010)
Priva Werkervaring als Software Engineer bij
Priva B.V. (De Lier)
Geautomatiseerde klimaatcontrole en procesbeheer.

Periode mei 2009 - april 2010
Project Een nieuw product
Werkzaamheden Diverse werkzaamheden voor de ontwikkeling van een nieuw product. Hiervoor is onder andere een analyse gedaan naar de te vervangen legacy software, er is gewerkt aan een API voor een communicatie protocol en er zijn verschillende prototypes gemaakt voor een user interface met Silverlight 3.
Trefwoorden Windows XP, Microsoft Visual Studio 2008, .NET 3.5, C++/CLI, C#, Silverlight 3, Microsoft Expression Blend 3, XAML, web services, WCF, BACnet, UML, EA, Scrum, HMI, GUI, Front-end

Periode februari 2009 - april 2009
Project Compri HX WebEngine
Werkzaamheden Om een aantal bestaande software producten op een industriŽle PC onder Windows XP Embedded te laten draaien wordt er o.a. een Windows service ontwikkeld die verschillende systeem resources en processen in de gaten houdt. De Windows service communiceert via WCF met andere processen.
Trefwoorden Windows XP Embedded, Visual Studio 2008, .NET 3.5, C#, Windows service, WCF

Periode november 2008 - februari 2009
Project Diverse kleine projecten
Werkzaamheden Diverse kleine projecten, waaronder de implementatie van het XLIFF formaat voor het vertalen van software via een vertaalbureau en een pakketselectie van een client voor het Subversion versiebeheersysteem.
Trefwoorden Windows XP, CodeGear Delphi 2009, XLIFF, Subversion, SmartSVN

Periode juli 2008 Ė oktober 2008
Project Energy Monitoring
Werkzaamheden Er is een Silverlight 2 applicatie gemaakt waarmee grafieken worden weergegeven op basis van gegevens die via een web service worden opgehaald.
Trefwoorden Visual Studio 2008, .NET 3.5, C#, Silverlight 2, Microsoft Expression Blend 2, ComponentOne Studio for Silverlight, XAML, WCF, web services

Periode mei 2008 - juli 2008
Project Managementgame
Werkzaamheden Er is een prototype van een managementgame ontwikkeld m.b.v. een combinatie van de nieuwe technieken Silverlight 2 en LINQ to SQL.
Trefwoorden Visual Studio 2008, .NET 3.5, C#, Silverlight 2, Microsoft Expression Blend 2, XAML, WCF, SQL Server, LINQ to SQL, Enterprise Architect 7.1, ASP.NET

Periode januari 2007 - mei 2008
Project Operator Workstation / Graphic Control Panel
Werkzaamheden Ontwerp en realisatie van het Priva Operator Workstation (OWS). Met dit SCADA product kunnen regeltechnische installaties van verschillende leveranciers gevisualiseerd en bediend worden. Als onderdeel van het OWS wordt een Smart Client ontwikkeld op basis van WPF (Windows Presentation Foundation) en ClickOnce.
Trefwoorden Visual Studio 2008, .NET 3.5, C#, Windows XP, WPF, ClickOnce, XML, XSD, XAML, UML, EA, EVO, Expression Blend, Smart Client

Periode november 2006 - januari 2007
Project Crash Reports
Werkzaamheden Realisatie van een interne tool voor het verwerken van crash rapporten. De crash rapporten worden via email ontvangen waarna ze in een database worden opgeslagen. De rapporten kunnen eenvoudig worden geanalyseerd en met elkaar worden vergeleken.
Trefwoorden Visual Studio 2005, .NET 2.0, C#, Windows XP, XML, XPath

Periode oktober 2005 - november 2006
Project Top Control
Werkzaamheden Top Control is een engineering, visualisatie en bedien suite voor regelcomputers van Priva. Voor een nieuwe release wordt o.a. ondersteuning voor nieuwe devices, waaronder de BACnet Router ontwikkeld. De BACnet Router slaat een brug tussen Priva regelcomputers en devices van andere leveranciers.
Trefwoorden Delphi 6, Windows XP, Linux, XML, XSD, BACnet, TestTrack Pro, CVS, UML, EA.

K+V Van Alphen automatiseringsdiensten (juni 2001 - september 2005)
KVAD Werkervaring als Delphi softwareontwikkelaar bij
K+V Van Alphen automatiseringsdiensten (Rotterdam)
Detachering, projecten en standaardsoftware.

Periode juni 2005 - september 2005
Opdrachtgever K+V Van Alphen
Werkzaamheden KVADDe verschillende DigiData producten worden onder de naam DigiData Suite samengevoegd. De DigiData source wordt omgezet naar Delphi 2005 (Win32). Onder de naam Patterns wordt er een nieuwe technologie geïmplementeerd. Hiermee is het mogelijk om patronen automatisch te definiëren en te gebruiken voor herkenning. Interfere, de data-entry applicatie van DigiData, wordt uitgebreid met extensies waarmee het o.a. mogelijk is om (klantspecifieke) “popup” schermen aan Interfere toe te voegen.
Trefwoorden Delphi 2005, Windows XP, Imaging , OCR, XML, XSD, XPath

Periode december 2004 – juni 2005
Opdrachtgever K+V Van Alphen / KWF / Fedaso / VGZ VA
Werkzaamheden

KVADNa de pilot bij VGZ met DigiData Forms en Abbyy FormReader volgen er projecten bij KWF, Fedaso en opnieuw bij VGZ. KWF Kankerbestrijding gebruikt DigiData Forms voor automatische verwerking van enquêteformulieren. Hiervoor wordt er een CSV export gerealiseerd.

KVADFedaso biedt data-entry diensten aan, aan een aantal grote klanten waaronder banken en verzekeringsmaatschappijen. De meeste te verwerken formulieren komen via een fax server binnen. In opdracht van Fedaso is er een onderzoek uitgevoerd naar de mogelijkheden van automatische verwerking van verschillende formulieren die via een fax server binnenkomen.

VGZVoor VGZ is een implementatie gemaakt voor de verwerking van een formulier, dat door klanten via Internet kan worden afgedrukt.

Trefwoorden Delphi 6, Windows XP, Imaging, OCR, ICR, XML, XSD, XPath, Reguliere expressies, plugins, DMS, Abbyy FormReader, Templates , MIS, DIS

Periode oktober 2004 - november 2004
Opdrachtgever K+V Van Alphen
Werkzaamheden

KVADOnderhoud aan verschillende standaard producten van K+V Van Alphen . Er is een add-on voor Outlook ontwikkeld om email direct in te kunnen boeken in Donau Document Manager (DDM), het Document Management Systeem van K+V Van Alphen.

Op basis van Pegasus Image Express 7 en Pegasus Notate Express is er een image viewer ontwikkeld. Deze image viewer wordt gebruikt in DDM en DigiData. De viewer is in staat om woorden in een afbeelding te markeren op basis van datatype.

Trefwoorden Delphi 6, Delphi 2005, Outlook, DIS, Imaging, Pegasus Image Express, Pegasus Notate Express

Periode juli 2004 - oktober 2004
Opdrachtgever K+V Van Alphen / VGZ VA
Werkzaamheden VGZ Voor de automatische herkenning van aanvraagformulieren van VGZ is een pilot uitgevoerd. Er is op basis van Abbyy FormReader een systeem ontwikkeld voor het geautomatiseerd herkennen en verwerken van deze formulieren. Abbyy FormReader werkt met vooraf gedefinieerde sjablonen en kan via een API worden aangestuurd. In de pilot worden er koppelingen gerealiseerd met de backoffice, een Management Informatie Systeem en een Document Management Systeem. De schil om Abbyy FormReader wordt onder de naam DigiData Forms toegevoegd aan de DigiData productlijn.
Trefwoorden Delphi 6, Windows XP, Oracle 9, Imaging, OCR, ICR, XML, XSD, XPath, Reguliere expressies, plugins, DMS, Abbyy FormReader, Templates , MIS, DIS

Periode november 2003 - juli 2004
Opdrachtgever K+V Van Alphen / Bart Smit / Unilease
Werkzaamheden Het standaardproduct DigiData (zie oktober 2001 – november 2001) wordt opgesplitst in DigiData Core en DigiData Healthcare. Op basis van DigiData Core wordt DigiData Invoice ontwikkeld. DigiData Invoice is een nieuw standaardproduct voor het verwerken van facturen. Er volgen implementaties bij Bart Smit en Unilease, waar DigiData Invoice in combinatie met een workflow en een documentmanagement systeem ingezet wordt.
Bart Smit
Unilease
Trefwoorden Delphi 6, Windows XP, Oracle 9, SQL Server 2000, Imaging, OCR, XML, XSD, XPath, Reguliere expressies, plugins, DMS, Abbyy FineReader

Periode juli 2003 - oktober 2003
Opdrachtgever K+V Van Alphen
Werkzaamheden KVADOnderhoud aan standaardproducten van K+V Van Alphen, waaronder Donau Workflow (workflow management), Donau Document Manager (document management) en Donau Scan (een scan applicatie). Een van de aanpassingen is het vervangen van de Borland Database Engine (BDE) door Direct Oracle Access (DOA) voor de toegang tot de Oracle database.
Trefwoorden Delphi 6, Windows 2000, Oracle 8i, COM, DOA, WFM, DIS

Periode april 2003 - juli 2003
Opdrachtgever K+V Van Alphen / Cfi
Werkzaamheden CfiVoor Centrale FinanciŽn Instellingen (CFI), een onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, is een Workflow Enabled Application (WfEA) ontwikkeld ter ondersteuning van bezwaarschriften van het ministerie van OC&W. De WfEA wordt via een COM interface aangestuurd door Donau Workflow, het workflow management product van K+V Van Alphen. Voor de conversie van de oude naar de nieuwe omgeving zijn een aantal SQL*Loader en PL/SQL scripts ontwikkeld.
Trefwoorden Delphi 6, Windows XP, Oracle 8i, COM, DOA, MVC, WFM

Periode december 2002 - april 2003
Opdrachtgever K+V Van Alphen / Achmea
Werkzaamheden AchmeaDigiData (zie oktober 2001 - november 2001) wordt aan een zogenoemde stresstest onderworpen. Daarnaast is er in deze periode ook specifieke software ontwikkeld voor het herkennen van informatie op declaratieformulieren.
Trefwoorden Delphi 6, Windows 2000, Oracle 8i, XML, OCR, ICR, OMR, Scansoft

Periode december 2002 - maart 2003
Opdrachtgever K+V Van Alphen / Gasservice Utrecht
Werkzaamheden Gasservice UtrechtOntwerpen en ontwikkelen van een applicatie om gescande standaardformulieren gedeeltelijk automatisch te verwerken. De applicatie plaatst de gevonden informatie samen met een betrouwbaarheidsindicatie in een Oracle database.
Trefwoorden Delphi 6, Windows 2000, Oracle 8i, OCR, ICR, DOA, MVC

Periode november 2002 - februari 2003
Opdrachtgever K+V Van Alphen
Werkzaamheden KVADPakketselectie, invoering en beheer van een versiebeheersysteem voor K+V Van Alphen.
Trefwoorden Versiebeheer, VCS

Periode november 2002 - december 2002
Opdrachtgever K+V Van Alphen / VGZ
Werkzaamheden

VGZEr wordt met DigiData (zie oktober 2001 - november 2001) een pilot uitgevoerd, die deels bij VGZ in Eindhoven plaatsvindt. Er worden gebruikerstesten georganiseerd die veel informatie opleveren voor het data-entry gedeelte van DigiData.

Trefwoorden Delphi 6, Windows NT, XML

Periode september 2002 - oktober 2002
Opdrachtgever K+V Van Alphen / SNV
Werkzaamheden SNVDe Stichting Nederlandse Vrijwilligers hebben het standaardpakket Internet Business Solutions van K+V Van Alphen aangeschaft. Dit pakket bevat onder andere een module voor het beheer van weekstaten van werknemers. Omdat niet op elke werkplek altijd een internetverbinding aanwezig is, is er voor SNV een offline module voor de weekstaten gemaakt. Deze offline module communiceert via email met een synchronisatieapplicatie.
Trefwoorden Delphi 6, Windows NT, SQL Server, XML, Indy 7

Periode februari 2002 - september 2002
Opdrachtgever K+V Van Alphen
Werkzaamheden KVADOnderzoek hoe Microsoft Message Queue (MSMQ) kan worden ingezet bij DigiData (zie oktober 2001 - november 2001). Dit onderzoek resulteerde in een werkende demo waarbij een dossier object (bestaande uit TIFF en XML data) door middel van streaming technieken in MSMQ queues werden opgeslagen. Naast dit onderzoek is in deze periode verder ontwikkeld aan de verschillende DigiData plugins.
Trefwoorden Delphi 6, Windows NT, Windows 2000, XML, MSMQ

Periode

november 2001 - januari 2002
Opdrachtgever K+V Van Alphen / Inspectie verkeer en waterstaat, divisie scheepvaart
Werkzaamheden IVWIn bestaande administratieve Delphi systemen diverse fouten oplossen en andere aanpassingen realiseren.
Trefwoorden Delphi 5, Windows 98, Borland Database Engine, TeamSource

Periode oktober 2001 - november 2001
Opdrachtgever K+V Van Alphen
Werkzaamheden KVADHet project DigiData heeft als doel het geautomatiseerd verwerken van ziektekostendeclaraties. Hierbij worden een aantal processen doorlopen: OCR (Optical Character Recognition), herkennen van datatypen en het interpreteren van gegevens. De communicatie tussen de processen vindt plaats via XML.
Trefwoorden Delphi 5, Windows NT, XML, OCR, COM, Reguliere expressies, QVCS

Periode juni 2001 - oktober 2001
Opdrachtgever K+V Van Alphen / Levob
Werkzaamheden LevobOntwikkelen van Windows versies van bestaande DOS applicaties voor het maken van offertes. Databases zijn gerealiseerd met DBISAM, een “flatfile” database.
Trefwoorden Delphi 5, Windows NT, DBISAM, MVC, QVCS

Haagse Hogeschool
Haagse Hogeschool Ervaring als Informatica student aan
De Haagse Hogeschool (Den Haag)

Periode februari 2001 - juni 2001 (afstuderen)
Opdrachtgever K+V Van Alphen
Werkzaamheden KVADOntwerp en implementatie van een server applicatie waarmee verschillende databases kunnen worden aangesproken. Hoewel de server bedoeld is voor het gebruik vanuit ColdFusion en ASP webapplicaties, kan de server door elke omgeving (die met COM overweg kan) aangesproken worden. De communicatie tussen cliënt en server gebeurt door middel van XML. Ondersteunde databases zijn: Oracle, SQL Server, Access en Paradox.
Trefwoorden Delphi 5, Windows NT, COM, Multi-threading, XML, UML, DOA, ADO, BDE

Periode september 1999 - februari 2000 (stage)
Opdrachtgever Priva Computer Systems
Werkzaamheden PrivaOntwikkelen van een Delphi applicatie om diverse hardware onderdelen te testen. Voor de communicatie met een digitale multimeter, via de RS232 poort, werd een industrieel (op ASCII gebaseerd) protocol gebruikt. Met de testkast voor de hardware werd gecommuniceerd via de parallellenpoort.
Trefwoorden Delphi 4 en 5, Windows 98, HP digitale multimeter, RS232

Kennisoverzicht | HBO Modules